Välkommen att gå konfa hos oss!

Konfirmationsläsningen är ett tillfälle att lära sig mer om den kristna tron, Bibeln och livet som människa. Vi får ställa frågor, dela funderingar om tro och det liv vi lever. Det är också en chans att lära känna nya kompisar, men även att lära känna sig själv och få tänka till lite extra. Vi ser konfirmationen som en tid då vi får verktyg att hantera tron och livet.

Konfirmationsåret börjar med en övernattningi början av oktober, sedan träffas vi på onsdagar kl 17-19 i Missionskyrkan för undervisning och samtal i smågrupper, vi arbetar mycket med praktiska övningar och använder alla sinnen. Vi avslutar varje träff med fika och andakt. På våren åker vi på läger till Strandgården, Halmstad tillsammans med andra konfirmander och vi har övernattningar även efter jul och i augusti.

Gudstjänsten och församlingen är en viktig del av konfirmationen och under året kommer du som konfirmand att få vara med i gudstjänster och se hur det fungerar i en församling.

Konfirmationsåret avslutas med en stor och festlig konfirmationshögtid i början av september 2021.

Kostnad Konfirmationsundervisningen är kostnadsfri men för att täcka kostnaderna för lägret och hajkerna tar vi ut en avgift på 2500 kr. Då ingår medlemskap i Equmenia, Värnamo missionskyrkas barn- och ungdomsorganisation samt försäkring.

Vi vill att alla ska ha möjlighet att gå konfirmationen. Om avgiften utgör ett problem för att det ska vara möjligt har Värnamo Missionskyrka en stiftelse som kan bidra med
ekonomiskt stöd. Kontakta Carolina Sandqvist för mer information.

Anmälan Vi vill ha din anmälan senast 31 augusti. Du anmäler dig på vår hemsida www.missionskyrkan.org.
Anmälan öppnar 3 juni.

Informationsträff är tisdagen den 2 juni kl. 18 i Missionskyrkan, då vill vi berätta mer och svara på frågor! För att veta så vi inte blir för många så anmäl dig till till Carolina.

Har du frågor? Välkommen att höra av dig till ungdomspastor

Carolina
Sandqvist 0704-20 22 32 carolina@missionskyrkan.org

Carolina Sandqvist