Guds mission som förvandlar världen

Internationella utskottet är spindeln i församlingens nätverk för missionoch internationell diakoni. Vi är en grupp på nio till tio personer som särskilt brinner för att uppmärksamma Värnamo Missionskyrkas roll och ansvarsom en del i den världsvida kyrkan. Vår församling är med och stöttar Equmeniakyrkans internationella engagemang. Det gör vi framförallt genom ekonomiskt stöd. Församlingen tar också en mycket aktiv del i Erikshjälpens arbete och kan därifrån förmedla ekonomiskt stöd till projekt som vi anser viktiga.

Vi har även våra ”egna” internationella kontakter. Ett arbete som är ganska nytt men som håller på att växa sig riktigt stort och engagerar många är samarbetet med Networks Romania. Sedan en längre tid tillbaka har vi haft kontakt med och stöttat organisationen Friend to Friend i Estland.

Internationella utskottets roll är att:

* Hålla de internationella frågorna levande i Värnamo Missionskyrka,informera och engagera församlingens medlemmar.

* Organisera insamlingar, däribland kläder till Estland och pengar till solceller till Kongo-Kinshasa.

* Förmedla medel från Erikshjälpens secondhandförsäljning (där volontärer från församlingen bidrar med arbete).

* Hålla kontakt med missionsarbetare och andra utsända i internationellt samarbete, med anknytning till församlingen.

Bönegruppen "Destiny´s child"

Destiny,s child är namnet bönegruppen för dig som går åk 8
och uppåt. Gruppen startade under våren 2019 av en handfull konfirmander som
ville ha ett forum under veckan, utöver konfan där man kunde prata om tro och
livet på ett djupare plan.

Från och med hösten 2019 kommer vi att ses på gudstjänsten 1
gång i månaden och därefter fortsätta med att äta lunch, umgås och samtala.
Vill du vara med i denna goa gemenskap? Tveka inte att höra av dig till vår
ungdomsledare Hilda Ahlkvist.

Hilda Ahlkvist

Ungdomsledare