Guds mission som förvandlar världen

Internationella utskottet är spindeln i församlingens nätverk för missionoch internationell diakoni. Vi är en grupp på nio till tio personer som särskilt brinner för att uppmärksamma Värnamo Missionskyrkas roll och ansvarsom en del i den världsvida kyrkan. Vår församling är med och stöttar Equmeniakyrkans internationella engagemang. Det gör vi framförallt genom ekonomiskt stöd. Församlingen tar också en mycket aktiv del i Erikshjälpens arbete och kan därifrån förmedla ekonomiskt stöd till projekt som vi anser viktiga.

Vi har även våra ”egna” internationella kontakter. Ett arbete som är ganska nytt men som håller på att växa sig riktigt stort och engagerar många är samarbetet med Networks Romania. Sedan en längre tid tillbaka har vi haft kontakt med och stöttat organisationen Friend to Friend i Estland.

Internationella utskottets roll är att:

* Hålla de internationella frågorna levande i Värnamo Missionskyrka,informera och engagera församlingens medlemmar.

* Organisera insamlingar, däribland kläder till Estland och pengar till solceller till Kongo-Kinshasa.

* Förmedla medel från Erikshjälpens secondhandförsäljning (där volontärer från församlingen bidrar med arbete).

* Hålla kontakt med missionsarbetare och andra utsända i internationellt samarbete, med anknytning till församlingen.

Ungdomskören Livslust

LIVSLUST

Livslust repeterar i Värnamo Missionskyrka varje fredag kl.18:00 vi avslutar varje övning-19.30 med att fika tillsammans.

Välkommen med du också!

En av Sveriges största ungdomskörer har sitt hem i Värnamo Missionskyrka. Kören, som heter Livslust, är en av sex körer som finns i Värnamo Missionskyrka. Medlemmarna kommer från de olika kyrkorna och orterna i och omkring Värnamo. Livslust består ungdomar i åldrarna 15-20 år och vi sjunger mestadels gospel.

Ungdomskören Livslust har gjort flera körresor i Sverige och Europa. Vi har samarbetat med flera artister och medverkat i flera musikfestivaler.

En kompgrupp bestående av Allis Törefors - piano, Alfons Lundberg - gitarr, Axel Svedberg- bas samt Hugo Lundqvist - trummor ingår i Livslust.

Vill du boka Livslust eller har mer information om kören kontakta

Anna-Maria Toftgård

Församlingsmusiker

anna-maria.toftgard@missionskyrkan.org