Guds mission som förvandlar världen

Internationella utskottet är spindeln i församlingens nätverk för missionoch internationell diakoni. Vi är en grupp på nio till tio personer som särskilt brinner för att uppmärksamma Värnamo Missionskyrkas roll och ansvarsom en del i den världsvida kyrkan. Vår församling är med och stöttar Equmeniakyrkans internationella engagemang. Det gör vi framförallt genom ekonomiskt stöd. Församlingen tar också en mycket aktiv del i Erikshjälpens arbete och kan därifrån förmedla ekonomiskt stöd till projekt som vi anser viktiga.

Vi har även våra ”egna” internationella kontakter. Ett arbete som är ganska nytt men som håller på att växa sig riktigt stort och engagerar många är samarbetet med Networks Romania. Sedan en längre tid tillbaka har vi haft kontakt med och stöttat organisationen Friend to Friend i Estland.

Internationella utskottets roll är att:

* Hålla de internationella frågorna levande i Värnamo Missionskyrka,informera och engagera församlingens medlemmar.

* Organisera insamlingar, däribland kläder till Estland och pengar till solceller till Kongo-Kinshasa.

* Förmedla medel från Erikshjälpens secondhandförsäljning (där volontärer från församlingen bidrar med arbete).

* Hålla kontakt med missionsarbetare och andra utsända i internationellt samarbete, med anknytning till församlingen.

Vigsel

Grattis till kärleken. Det som kännetecknar äktenskapet är viljan att leva tillsammans, löftet att lova varandra trohet och att bekräfta den för människor runt omkring. Vigseln är en gudstjänst med bön om Guds välsignelse över dem som går in i äktenskapet. Det är en stor händelse i livet och en dag som ska kännas personlig. Ni är välkomna att tillsammans med pastor forma gudstjänsten till er vigselgudstjänst.

Mer under Livets skeden