Värnamo Missionskyrka och equmenia-Värnamo vill hjälpa människor att

• Komma till tro
  • Växa i tro
  • Leva i tro
  • Dela sin tro

Församlingens övergripande mål

Vara en växande församling som regelbundet får hjälpa medmänniskor fram till en personlig tro på Jesus Kristus och till församlingsmedlemskap. Detta ska leda till att församlingen växer såväl i fördjupning som numerärt.

Jag vill dela församlingens mål att:

Personligt mål

• Be Gud visa mig en vän, granne, arbetskamrat eller skolkamrat att be för.
  • Regelbundet be för den vännen, grannen, arbetskamraten eller skolkamraten
  • Bjuda honom eller henne hem eller på annat sätt umgås så att ett samtal om tron kan bli en naturlig del
  • Bjuda honom/henne till någon samling i kyrkan

Gemensamma mål

1. En levande gudstjänst
    Visionen är att vi har en gudstjänst där alla är delaktiga och där alla blir berörda.
  2. Fungerande smågrupper
    Visionen är att alla i församlingen och dess närhet är med i en smågrupp där tro, erfarenhet och vårt liv delas med varandra i bön.
  3. Fungerande vardagsliv
    Visionen är att alla församlingens medlemmar ser sig som Jesu tjänare i mötet med grannar, vänner, arbetskamrater och skolkamrater.

Barnvälsignelse

Välkommen till livet du lilla barn. Orden är både våra och Guds när en ny människa föds. I vår församling är du välkommen att bära fram ditt nyfödda barn för att tacka och be för det och där vi ber om Guds välsignelse över ert barn.

Många föräldrar vill bära fram sitt nyfödda barn i kyrkan för att tacka och be för det. Här kan ni välja att låta döpa ert barn. I dopet ger vi uttryck för vår tro att barn, innan de kunnat prestera något, också är Guds älskade barn.

Mer under Livets skeden