Du är här:Start > Om oss > Vår Tro > Dop

Värnamo Missionskyrka och equmenia-Värnamo vill hjälpa människor att

• Komma till tro
  • Växa i tro
  • Leva i tro
  • Dela sin tro

Församlingens övergripande mål

Vara en växande församling som regelbundet får hjälpa medmänniskor fram till en personlig tro på Jesus Kristus och till församlingsmedlemskap. Detta ska leda till att församlingen växer såväl i fördjupning som numerärt.

Jag vill dela församlingens mål att:

Personligt mål

• Be Gud visa mig en vän, granne, arbetskamrat eller skolkamrat att be för.
  • Regelbundet be för den vännen, grannen, arbetskamraten eller skolkamraten
  • Bjuda honom eller henne hem eller på annat sätt umgås så att ett samtal om tron kan bli en naturlig del
  • Bjuda honom/henne till någon samling i kyrkan

Gemensamma mål

1. En levande gudstjänst
    Visionen är att vi har en gudstjänst där alla är delaktiga och där alla blir berörda.
  2. Fungerande smågrupper
    Visionen är att alla i församlingen och dess närhet är med i en smågrupp där tro, erfarenhet och vårt liv delas med varandra i bön.
  3. Fungerande vardagsliv
    Visionen är att alla församlingens medlemmar ser sig som Jesu tjänare i mötet med grannar, vänner, arbetskamrater och skolkamrater.

Dop

Dopet är en väg in i tron och ett liv i gemenskap med Jesus Kristus. Dopet är en gåva som tas emot i tro. I vår församling kan dopet ske vid olika tillfällen, som barn eller vuxen. Föräldrar och församling bär fram barnet i tro till dopet. När du själv funnit tron och livet med Kristus är dopet en del av att uttrycka den bekännelsen.

Mer under Livets skeden