Du är här:Start > Om oss > Vår Tro > Konfirmation

Värnamo Missionskyrka och equmenia-Värnamo vill hjälpa människor att

• Komma till tro
  • Växa i tro
  • Leva i tro
  • Dela sin tro

Församlingens övergripande mål

Vara en växande församling som regelbundet får hjälpa medmänniskor fram till en personlig tro på Jesus Kristus och till församlingsmedlemskap. Detta ska leda till att församlingen växer såväl i fördjupning som numerärt.

Jag vill dela församlingens mål att:

Personligt mål

• Be Gud visa mig en vän, granne, arbetskamrat eller skolkamrat att be för.
  • Regelbundet be för den vännen, grannen, arbetskamraten eller skolkamraten
  • Bjuda honom eller henne hem eller på annat sätt umgås så att ett samtal om tron kan bli en naturlig del
  • Bjuda honom/henne till någon samling i kyrkan

Gemensamma mål

1. En levande gudstjänst
    Visionen är att vi har en gudstjänst där alla är delaktiga och där alla blir berörda.
  2. Fungerande smågrupper
    Visionen är att alla i församlingen och dess närhet är med i en smågrupp där tro, erfarenhet och vårt liv delas med varandra i bön.
  3. Fungerande vardagsliv
    Visionen är att alla församlingens medlemmar ser sig som Jesu tjänare i mötet med grannar, vänner, arbetskamrater och skolkamrater.

Konfirmation

Är du 14 år? Vill du få nya vänner, skratta mycket, börja förstå mer av vem du är, prata om viktiga frågor och kanske upptäcka vad en kristen tro är och vad ett kristet liv innebär? Då är konfirmationen något för dig!

Under året vill vi skapa en plats där du kan lära känna nya vänner, åka på hajk och läger. Vi hoppas att du ska trivas och få med dig goda värderingar som kan vara viktiga nu, om ett tag och när du kliver in i vuxenlivet.

Vi träffas i Missionskyrkan varje onsdag kl.16.00-18.00 för undervisning, smågrupper, fika och andakt. Några gånger under året får vi besök av gäster. Du kommer också få vara med i församlingens gudstjänstliv och haka på tonår i allt vad vi gör!

Konfirmationen börjar onsdagen den 13 september och avslutas med en stor och festlig konfirmationshögtid i början av september 2018.

Tisdagen den 23 maj kl.17.30 är du och dina föräldrar välkomna på en informationsträff, då vill vi berätta mer och svara på frågor! Varmt välkommen!

Hör av dig om du har några frågor!

Använd denna länk för att anmäla dig

Mer under Livets skedenUngdom