Kören Lingon & Mjölk

Vilka är Lingon & Mjölk?

Kören Lingon & Mjölk består av 41 medlemmar som gillar att sjunga körsång i olika stilar. Sommaren 1992 bildades kören inför ett midsommarfirande på Strandgården, Halmstad och har sedan dess etablerat sig som en välkänd kör i södra Sverige.

Namnet Lingon & Mjölk är ett ovanligt namn på en kör. Lite återspeglar den deras småländska bakgrund och så har det det visat sig vara en fördel att ha ett namn som människor kommer ihåg och som väcker en viss nyfikenhet.

Repertoaren i Lingon & Mjölk består av både svart och vit gospel, men även annan musik som t. ex. psalmer, jazz och svenska sånger.

Lingon och Mjölk har också haft förmånen att få arbeta ihop med bl. a. Johan Stengård, Sofia Källgren, Anna-Lotta Larsson, Triple & Touch, Anki & Magnus Spångberg, Ole Börud, Gerald T. Smith, Ulf & Åsa Nomark, Walt Whitman, Daniel Thomas, Cyndee Peters och Samuel Ljungblahd. Lingon & Mjölk har även medverkat i TV4, Sverges Radio P4 och sjungit i Svenska Missionskyrkans Kyrkokonferens samt Svenska Alliansmissionens årskonferens.

Lingon & Mjölk backas upp av en eminent grupp musiker bestående av: Håkan Johansson - piano, Stefan Frylebäck - hammond, Johan Lind - gitarr, Patric Häljestig - bas, Mathias Lundquist - trummor och Hasse Cardell - percussion. Ljudtekniker för Lingon & Mjölk är Per Ingelsten.
Ledare för Lingon & Mjölk är Adan Brown.

SPELNINGAR 2018/2019

Lör 8 sep kl.18 Konsert i Hestra Missionskyrka.

Sön 9 sep kl. 10 Gudstjänst i Värnamo Missionskyrka

Lör 13 okt kl.18 Konsert i Vetlanda Allianskyrka

Sön 14 okt kl. 10 Gudstjänst i Värnamo Missionskyrka

15-16 dec medverka i Strålande Jul, Värnamo Missionskyrka.

Lör 26 jan kl.19 musikalen "Messiah" i Värnamo Missionskyrka framförs med Lingon & Mjölk, musiker och solister. Biljettsläpp: 12 november

Lör 9 mars kl.19 Konsert tillsammans med Åsa & Ulf Nomark i Värnamo Missionskyrka. Fri entré

Vill du boka Lingon & Mjölk? Kontakta

Adan Brown