Kören Lingon & Mjölk

Vilka är Lingon & Mjölk?

Kören Lingon & Mjölk består av 41 medlemmar som gillar att sjunga körsång i olika stilar. Sommaren 1992 bildades kören inför ett midsommarfirande på Strandgården, Halmstad och har sedan dess etablerat sig som en välkänd kör i södra Sverige.

Namnet Lingon & Mjölk är ett ovanligt namn på en kör. Lite återspeglar den deras småländska bakgrund och så har det det visat sig vara en fördel att ha ett namn som människor kommer ihåg och som väcker en viss nyfikenhet.

Repertoaren i Lingon & Mjölk består av både svart och vit gospel, men även annan musik som t. ex. psalmer, jazz och svenska sånger.

Lingon och Mjölk har också haft förmånen att få arbeta ihop med bl. a. Johan Stengård, Sofia Källgren, Anna-Lotta Larsson, Cajsa Stina Åkerström, Åsa Jinder, Triple & Touch, Anki & Magnus Spångberg, Cyndee Peters och Samuel Ljungblahd. Lingon & Mjölk har även medverkat i TV4, Sverges Radio P4 och sjungit i Svenska Missionskyrkans Kyrkokonferens samt Svenska Alliansmissionens årskonferens.

Lingon & Mjölk backas upp av en eminent grupp musiker bestående av: Håkan Johansson - piano, Stefan Frylebäck - hammond, Johan Lind - gitarr, Patric Häljestig - bas, Mathias Lundquist - trummor och Hasse Cardell - percussion. Ljudtekniker för Lingon & Mjölk är Per Ingelsten.
Ledare för Lingon & Mjölk är Adan Brown.

SPELNINGAR

Lör 18 nov kl.19 Konsert i Skillingaryds Missionskyrka

Sön 19 nov kl.10 Gudstjänst i Värnamo Missionskyrka

Ons 29 nov kl.19:30 Julkonsert tillsammans med Samuel Ljungblahd och Ole Börud. Förköp www.missionskyrkan.org

Lör 16 dec kl.15 + 18 Strålande Jul i Värnamo Missionskyrka. Förköp: www.missionskyrkan.org

Sön 17 dec kl.15 Strålande Jul i Värnamo Missionskyrka. Förköp: www.missionskyrkan.org

Lör 27 jan kl.19 Konsert med gospelartisten Gerald T. Smith från USA. Förköp fr 16 dec på: www.missionskyrkan.org

Lör 21 april kl.19 Konsertversionen av musikalen Messiah. Musik från Oslo Gospel Choir framförd av Lingon & Mjölk, musiker, solister och dansare.

Vill du boka Lingon & Mjölk? Kontakta

Adan Brown